Osnovna škola "Vuk Karadžić" nalazi se u ulici Dositejevoj br. 3 u neposrednoj blizini Pravoslavnog hrama Sv. Jovan Krstitelj. Nastala je integracijom OŠ "Petar Drapšin" i OŠ "29. novembar". Po istorijatu starija je OŠ "Petar Drapšin", a OŠ "29. novembar" osnovana je 1980. godine. Odlukom Skupštine opštine 1.1. 1996. godine, objedinjuju se ove dve škole u jednu sa novim imenom "Vuk Karadžić". Škola obuhvata na području opštine Bačka Palanka Mesne Zajednice: Stari grad, centar i Dunav sa oko 20 000 stanovnika.
Škola ima izdvojena dva objekta u naseljenim mestima Neštin i Vizić, gde se nastava organizuje od prvog do četvrtog razreda.
Centralna škola raspolaže sa oko 6200 m2 zatvorenog prostora i oko 15000 m2 otvorenog prostora. U zgradi se koristi 12 specijalizovanih učionica za razrednu nastavu, opremljenih za uspešno izvođenje nastavnog procesa i 18 učionica koje prestavljaju specijalizovane kabinete za pojedine predmete. Pored toga, koristi se adekvatn aprostorija za smeštaj biblioteke sa fondom od 15758 bibliotečkih jedinica i prostorija za medijateku sa oko 5000 jedinica neknjižne građe. Škola poseduje svečanu salu, tipa amfiteatar, u kojoj ima 120 sedišta, savremenu salu za fzičko vaspitanje. Za potrebe učenika organizuje se užina koja se distribuira u savremeno opremljenoj trpezariji.
Oko zgrade se nalaze sportski tereni za: mali fudbal, košaru i odbojku, bazen sa peskom za skokove, kao i staza za trčanje. U okviru otvorenog školskog prostora je i park za odmor učenika sa letnjom učionicom, za izvođenje nastave iz predmeta Poznavanje prirode, Poznavanje drušva i likovno. Školska zgrada u Neštinu poseduje dve učionice, kuhinju, zbornicu, kupatilo i prostor za predškolski uzrast (vrtić).
U Viziću je nova školska zgrada koja ima dve učionice, nastava je kombinovana: 1/3, 2-4 i vrtić koji radi od 1. aprila do 1. jula, kuhinju i sanitarni čvor. Opremljena je novim nameštajem, tako da su uslovi rada u ovoj školi znatno poboljšani u poslednje tri godine.

Курс садржи основне елементе креирање презентације у Power Pontu: унос текста, слике, звука... План израде презентације пројекта  од добијања теме до  њене реализације.

Овај курс садржи основне технике коришћења HTML-а при креирању и уређивању веб страница.

Курс је намењен ученицима осмог разреда основне школе.